vineri, 16 iulie 2010

Plantarea cartofilor pe randuri

Plantarea la epoca optima, in conditii de umiditate si temperatura. Cresterea distantei intre randuri (optim la cm) chiar la reducerea . Metode de plantare și irigare a cartofilor; îngrășăminte utilizate.

Cartofii se cultiva foarte usor, pot fi crescuti atat in gradina cat si in saci din plastic, ghivece, galeti sau cutii din lemn inalte. Plantarea cartofului în perioada optimă are un rol determinant.


Plantati cartofii timpurii la o distanta de aproximativ cm unii de altii si de - cm intre randuri, iar pe cei semitimpurii si cei din recolta . La pus cartofi cu motocultorul - partea I - randurile cu plug de.

Majoritatea grădinarilor plantează cartofii primăvara devreme. Distanța dintre rânduri de la 50-cm, adâncime până la cm. Cultivarea cartofilor este posibilă chiar și pe suprafețe mici, cu obținerea.


Asadar daca vreti sa va scutiti de chinul de a aduna zi de zi acesti monsturosi gandaci care ataca cultura de cartofi,plantati printr-e randuri . Plantarea cartofului (extra)timpuriu se efectuează în funcţie de data. Distanţa dintre rânduri nu trebuie să depăşească cm, deoarece . Pentru cultivarea cartofului este de preferat un teren care sa contina un.


Cultura cartofului pentru chips - Programul Academia Lay's si-a desemnat. Incoltirea materialulului de plantat la cartofii timpurii si extratimpurii: cu 30-inainte de plantare;.

Epoca de plantare cartoful se planteaza timpuriu. Distanta intre randuri- obisnuit la distanta dintre randuri 70-75cm.


Cartoful, una dintre cele mai consumate legume din lume, se planteaza si dezvolta destul de usor, nu are pretentii mari de ingirjire, iar in plus, . CARTOFUL - Este necesar sa se foloseasca numai soiuri care formeaza tuberculi cat. Distanta de plantare este de 60-cm intre randuri si 30-cm pe ran . Cartoful nu trebuie cultivat pe aceeasi parcela mai devreme de ani si de.


Se planteaza in randuri distantate la cm, intre cuiburi fiind . Cultivarea cartofilor este foarta usoara si nu cere cunostinte tehnice deosebite. Este bine să i plantez la cm intre cuiburi?