luni, 12 iulie 2010

Butasirea cornului

Cornus mas, Corn, Arbust, Ingrijire, Inmultire Cornus mas – Cornul este un arbust sau chiar arbore (in functie de ingrijire – taieri). Cornus mas – Cornul este un arbust sau chiar arbore (in functie de ingrijire – taieri).


Cornul este unul dintre cei mai 'primavaratici' arbusti care ofera pentru albine cele mai timpurii culesuri de polen si nectar. Cornul – Cornus mas – este o specie mult răspândită în flora spontană căci are o mare plasticitate . Corn (Cornelian Cherry): arbore sau arbust ornamental, Pom, Inmultire, Origine, Utilizare, Recoltare fructe (coarne), Cultivare, Soiuri, . Cornii astia sunt spectaculosi toamna si iarna, fiindca au culori frumoase de toamna, dar mai ales pentru tulpinile care iarna si spre primavara .

Autorităţile locale au anunţat că licitaţia pentru laptele şi cornul elevilor . Pastreaza cornul,o sa-l folosesti la toamna. ASPECT DIN CULTURĂ – ARDEI IUTE „CORNUL CAPREI”. Prelevările Instalarea (Butaşi, Însămânţarea, Repicarea).


Se inmultesc prin marcotaj si mai rar prin butasire (alunul, gutuiul spontan, cornul, ciresul arbustoid). Subarbustii sunt plante lemnoase, care formeaza . Abia începuseră unii să planteze butaşi sau simple cârlige prin ariile pe .