luni, 14 iunie 2010

Marcaj ce legislatie

Marcajul CE este un indicator cheie al conformitatii unui produs cu legislatia UE si permite libera circulatie a produselor pe piata europeana. Marcajul de conformitate CE este cerut de lege daca produsul cade sub reglementarea unei directive de noua abordare (marcaj CE obligatoriu).


Marcajul CE (cunoscut mai simplu ca semnul CE) este o marcare obligatorie a unor produse, din cadrul Spațiului Economic European.

Conformitatea produselor pentru constructii este reglementata prin Lege care . CE Marcajul CE (cunoscut mai simplu ca semnul CE) este o marcare obligatorie a unor produse, din cadrul . ANCOM este institutia care are responsabilitatea aplicarii legislatiei în vigoare din. UE poate sa aplice marcajul CE pe echipamente.

Legislatia romaneasca este aliniata legislatiei europene. CE se facea in baza unei Declaratii de Conformitate, conform. Marcajul CE se aplica pe de categorii de produse reglementate,. Aplicarea marcajului CE pe un Echipament Individual de Protecţie (PPE) este echivalentă cu.


Intră produsul sub incidenţa legislaţiei, care cere marcaj CE ? CE - marcaj european de conformitate, denumit în continuare marcaj CE, conform . Prezenta hotărâre se aplică fără a aduce atingere cerinţelor legislaţiei în. CE - marcajul prin care producătorul indică faptul că produsul este în . Mănuşile de protecţie trebuie să fie etichetate cu marcajul CE, de către producător. Marcajul CE al produselor garantează respectarea de către producător a standardelor şi legislaţiei europene .