joi, 24 iunie 2010

Cu ce semanatoare se seamana soia

Ma tenteaza si pe mine ideea de a semana soia la primavara pe ha. CUM SI CAND FACETI SEMANATUL LA MAZARE ,SOIA , FASOLE SI ARAHIDE?


Avand temperatura minima de germinatie de 1- 2oC, mazarea se seamana in.

Pentru a asigura uniformitatea adancimii de semanat semanatoarea va fi . A nu se cultiva după: floarea soarelui, alte leguminoase (inclusiv soia). Se vor semana in prima parte a epocii soiurile tarzii si semitarzii, care. Se recomanda sa folosim sistema de semanatori SCP cu discuri .

Soia cultivata apartine speciei Glycine max. Soia este una din plantele agricole de cea mai mare importanta pentru . Soia se seamana atunci cand temperatura solului a ajuns la - 10°C si a trecut. Fata de semanatoarea SU-2 aceasta, in afara randamentului mare de lucru . Zonele favorabile culturii de soia sunt: Campia din sudul tarii, Dobrogea, Campia din vestul tarii, partea de nord a Campiei Romane, partea de . Soia are nevoie de azot mai cu seamã în primele faze de vegetatie,.


Soia se seamãnã atunci când temperatura solului a ajuns la 8-lO^C si a . Utilizarile boabelor de soia sînt multiple, boabele ei avînd o ridicata valoare nutritiva datorita continutului ridicat în proteina – , grasimi . După recoltarea orzului, în spatele combinei, vine semănătoarea pentru soia. FERMIERUL ROMÂN care seamănă grâu, soia și porumb și .