marți, 10 noiembrie 2015

Inmultirea murului prin marcotaj

Murul fara spini murul de cultura se inmulteste vegetativ prin marcotaj de varfuri. Vârfurile lăstarilor se îngroapă în pământ la începutul verii, iar până în toamnă vor apărea rădăcinile.


Cea mai practica metoda este inmultirea prin drajoni.

Inmultirea murului se poate face prin: seminte, marcotaj, drajoni, butasi de radacina, . Cea mai simplă metodă la mur este înmulţirea prin marcote. Marcotajul, la fel ca si butasirea, este o metoda de inmultire prin care dintr-o planta mama.


Cele mai bune exemple sunt murul si vita de vie.

Rădăcinile murului sunt mai îndesate şi pătrund mai adânc în sol. Lucrari de sezon la mur - tunderea si legarea murului - partea II -a. Cultura murului altoit o afacere profitabila - MDI TV - Duration: 1:24. Murul se inmulteste prin marcotajul varfului tulpinilor, prin drajoni si butasi de radacina. Zmeurul si murul sunt doua specii foarte apreciate datorita calitatilor.


Inmultirea murului se poate face prin: seminte, marcotaj, drajoni, butasi . Marcotajul prin mușuroire se aplică la gutui, dusen, paradis,. Soiurile de zmeur-mur, însuși murul și unele soiuri hibride, cum.


Murul creste sub forma de tufa masiva, se poate intinde sau catara pe.

Tehnologia de Cultura a Murului Lucrarile pentru intretinerea murului fara ghimpi apartin grupului de. Producerea materialului saditor se face preponderent prin marcotaj de varf sau prin drajoni.


CERCETĂRI PRIVIND ÎNMULŢIREA ZMEURULUI ŞI MURULUI PRIN. Inmultirea prin butasi nu poate fi facuta la toate soiurile de trandafiri.


Murul, arbust care produce delicioasele mure, poate fi crescut usor in gradina atunci cand . Deci, cultivatul murelor, pe lângă, să zic aşa, casa omului, are multe, multe. Stiam ca murul se inmulteste prin drajoni, prin marcotaj de varf si foarte rar prin . Marcotajul este o metoda foarte sigura de inmultire DAR din . Cultura ecologica a murului (Rubus sp): Murele sunt solicitate tot mai mult ca fructe. Pentru inmultire, in septembrie, alegeti o ramura viguroasa, aplecati-o la . CULTURA MURULUI DE GRADINA Rubus caesius L.