luni, 23 noiembrie 2015

Harta imperiului otoman

Ascensiunea Imperiului Otoman (12– iulie 1402) reprezintă perioada care a început cu slăbirea Sultanatului Selgiucid Rûm la începutul secolului al . Viața de familie în Imperiul Otoman începe după căsătorie, iar o caracteristică general valabilă pentru toate acestea era aranjarea căsătoriei. Istoria imperiului otoman se întinde pe o perioadă de 6de ani şi pe trei continente.

Imperiul Otoman a fost un stat Turcesc din Orientul Apropiat care includea Turcia, parte din Asia de sud-vest, Africa de Nor şi sud-estul Europei, între secolele . Lista sultanilor Imperiului Otoman (12- 1924). Harta Ţinutului Tigheci (Chigheci), Codrul Tigheciului şi Ţinutul Codru, sec.


Imperiul Otoman, a fost considerat cel mai mare lider al lumii, atât de către musulmani, cât şi de creştini.

Turcia visează la refacerea Imperiului otoman.

Imperiul Otoman (12- 1922) a reprezentat timp de mai bine de șase veacuri o. Imperiul otoman, o scurta istorie a gloriei si decaderii sale. Harta Turcici imperii descriptio : cum privilegio face parte din seria Theatrum Orbis Terrarum a lui Ortelius, Abraham, publicată la Antwerpen, . La varsta de de ani, devine cel de-al zecelea sultan al Imperiului Otoman in 152 in tinutul sau era cunoscut drep Legislatorul ( Kanuni ) . Suleyman (Süleyman, în limba turcă) a fost al zecelea conducător (sultan) al Imperiului Otoman.


Născut în noiembrie 14şi decedat la iunie . Reproductie dupa o harta a teritoriilor ocupate de otomani . Hartă publicată în 18la Boston de către Samuel Walker ce redă teritoriile aflate sub influenţa Imperiului Otoman. Imperiul Otoman reprezenta pentru lumea crestină cel mai mare pericol, de aceea marile puteri erau cointeresate să aibă între ele şi turci .