miercuri, 13 noiembrie 2013

Cand se planteaza cartofii primavara

Acestia sunt cartofii de primavara sau noi si vor putea fi recoltati incepand cu luna iunie. Cei plantati mai tarziu, in aprilie, vor fi recoltati in . Pentru inceput, retine ca plantarea cartofilor de primavara incepe abia dupa ce.

Cand temperaturile sunt suficient de ridicate, sapa parcela de . Cartofii se planteaza primavara pana cel tarziu in decada o doua a lunii aprilie, dar se mai pot planta. Facem aceasta operatiune pana cand plantele infloresc.


O alta metoda de a stabili perioada ideala pentru plantarea cartofilor este luand in calcul specia fiecaruia.

Cand alegeti cartofii de samanta nu uitati ca pentru culturile de primavara cei rosii sunt cei mai buni. Acestia au coaja foarte subtire si sunt foarte gustosi gatiti . Metode de plantare și irigare a cartofilor; îngrășăminte utilizate. Când solul este bine uscat se poate ieşi în câmp pentru a pregăti. Pentru cultura a doua, plantarea de vară, epoca optimă este între iunie – iulie.


Plantarea cartofului (extra)timpuriu se efectuează în funcţie de data estimativă a ultimului îngheţ de primăvară, dacă se face. Plantarea cartofilor se va face cat mai devreme, recomandat la inceputul lunii martie in.


Pentru protejarea culturii de brumele tarzii de primavara, se vor folosi. Cand lastarii au ajuns la 10-cm se praseste, apoi dupa 2-saptamani se mai .

Majoritatea grădinarilor plantează cartofii primăvara devreme. Primăvara devreme, cand planta începe să crescă, ea are nevoie de foarte . Incoltirea tuberculilor este necesara pentru a scoate cartofii din repaus. Plantarea se face atunci cand in sol temperatura depaseste 6-grade .