joi, 23 august 2012

Uscarea prunelor pentru iarna

Uscarea fructelor reprezinta cea mai populara metoda pentru pastrarea acestora. Spre deosebire de uscarea la cuptor, deshidratarea fructelor la. Cu Brico Dépôt, iarna te găsește pregătit .

Uscarea este una dintre cele mai vechi metode de păstrare a alimentelor. Cel mai scurt timp de uscare îl au merele, aproximativ 6-ore, iar cel mai lung îl au piersicile: până la de ore.


Uscarea caiselor, a piersicilor şi a prunelor. Merele au nevoie de ore pentru uscare, în timp ce piersicilor le trebuie.

Dintre fructe, merele, perele, prunele şi caisele sau piersicile sunt . Iarna s-a instalat cu brutalitate in aproape toata tara. Prunele, perele, piersicile, bananele si merele au nevoie sa stea in cuptor ore, iar strugurii si citricele, intre si ore.


Prunele destinate uscarii sau deshidratarii trebuie sa fie maturate deplin,. Uscarea dureaza 2-zile pana cand umiditatea fructelor ajunge la . Uscarea, care la inceput s-a realizat natural, la soare, este fara indoiala cea mai veche metoda de conservare a legumelor si fructelor.


Te-ar mai putea interesa: smochine uscarea lor pt iarna, uscarea smochinelor, uscarea.