marți, 15 mai 2012

Craite ingrijire

Craitele (Tagetes patula): Ingrijire, Inmultire, Intretinere, Udare, Fertilizare, Descriere, Plantare, POZE. Craitele sunt cunoscute si sub denumirea de Tagetes sau Vazdoaga. Pana acum cateva zile nu stiam ca florile galbene pe care le-am crescut .

Prin luna martie punem semintele in jardiniere, le acoperim cu un strat subtire de pamant, . Creste fara ingrijire, dar mirosul ei nu este apreciat de toata lumea. Craitele iti decoreaza gradina sau jardinierele din iunie pana in august.


Ingrijirea craitelor nu este o sarcina foarte dificila, intrucat aceste plante nu au nevoie de conditii speciale pentru o dezvoltare optima.

CULTIVAREA SI INGRIJIREA TAGETES (craite) - Tagetes erecta, originar din Mexic. Are tulpina inalta de cm la cm, robusta si ramificata, pe care sunt . Ea înfloreşte din abundenţă din aprilie pâna la primul îngheţ.


Craitele sunt sursa cea mai populara de culoare din gradinile noastre. Craitele sunt flori de vara care infrumuseteaza si inveselesc orice spatiu interior sau exterior, motiv pentru care sunt foarte des intalnite in . Crăiţele sunt plante anuale, care se cultivă atât în scopuri medicinale, cât şi ornamentale.


Din principiul activ helenienă se fabrică produsul . In lume se cunosc mai mult de de specii de craite.

Ingrijire: Dupa ce ati plantat Seminte de Craite pitice se acopera cu pamant. Acesta trebuie sa fie in permanenta ume dar nu excesiv, astfel incat germinarea . Lucrările de înfiinţare a răsadniţei, semănatul şi îngrijirea răsadurilor de Crăiţe sînt cele cunoscute şi folosite la majoritatea plantelor medicinale şi aromatice . Iata cateva sfaturi pentru a avea in fiecare an craite frumoase.


As vrea sa stiu ce conditii de ingrijire are, daca ma poate ajuta cineva cu . Semanatul se face in spatii adapostite, in martie. Semintele pot germina atat la lumna cat si la intTemperatura oprima . Craitele 'Jolly Jester', 'Petit Harmony Boy' si 'Golden Age' (Tagetes) sunt foarte populare. Sunt, probabil, cele mai cunoscute flori de vara.


Ceai de Craite - TINERETE FARA BATRANETENumele Tagetes vine de la zeul etrusc Tages, întruchipare a frumuseţii şi puterii.