joi, 21 iulie 2011

Tunderea trandafirilor

Pentru informaţii detaliate, consultaţi capitolul Tăierile ce se aplică trandafirilor (p. 89) din lucrarea. Trandafirul – de la mit la mileniul trei, autor Ştefan Wagner.


Taierea trandafirilor: primavara si toamna, intretinere trandafir.

Tunderea (curățarea) trandafirilor urcători se face doar primăvara, după ce a trecut. Greșeala cea mai frecventă în tăierea trandafirilor urcători o reprezintă . Dacă raportăm spectacolul de culoare la cerinţele de întreţinere, trandafirii se situează, de departe, printre cele mai uşor de întreţinut plante de grădină.


Toamna, trandafirii se scurtează la 30-cm, pentru a preveni frângerea lor sub greutatea zăpezii.

Primăvara, însă, trebuie să revenim, cu tăierile de optimizare. Taierea reprezinta una dintre cele mai importante lucrari. Ea necesita o oarecare pricepere dar mai ales o observare atenta a tufei . Va recomandam urmatorele lucrari de pregatire a trandafirilor pentru iarna. TUNDEREA TUFELOR Toamna tarziu dupa caderea frunzelor recomandam o taiere . Tunderea atenta, la momentul potrivit, ajuta la mentinerea trandafirilor.


Cu toate ca recomandarile specifice pentru diversele tipuri de trandafiri . Tunderea este cea mai importanta lucrare de ingrijire a trandafirilor. Tunderile (taierile) facute in mod corect si la timpul potrivit duc la prelungirea vietii .