joi, 3 decembrie 2009

Procedura falimentului

Intrarea în faliment este în atribuţiile judecătorului-sindic, acesta fiind în măsură să decidă, prin sentinţă sau prin încheiere, în condiţiile Legii nr. Falimetul sau procedura insolventei societatilor comerciale. Creditorii vor putea sa solicite, in anumite conditii, deschiderea procedurii falimentului fata de debitor atat in timpul perioadei de observatie, cat .

Debitorii intrati in procedura falimentului isi acopera pierderile anuale, stabilite prin declaratia de impozit pe profit, din profiturile impozabile obtinute in toata . Principiile procedurii falimentului Desi legea nu prevede expres, doctrina a subliniat regulile de baza ale derularii procedurii . Falimentul este, practic, ultima soluţie atunci cân în mod cert, redresarea unei societăţi comerciale nu mai este posibilă, singura cale de a . Noţiuni generale Legiuitorul numeşte falimentul ceea ce legea veche a insolvabilităţii numea procedură de lichidare.

Procedura simplificată a falimentului este definită de legiuitor, prin legea insolvabilităţii ca fiind procedura prin care debitorul intră direct în procedura . Procedura simplificată reprezintă în fapt, o procedură de faliment aplicabilă în anumite situaţii, care nu reclamă parcugerea tuturor etapelor prevăzute în actuala .

Procedura insolventei de desfasoara in mai multe etape, prezentate in cele ce urmeaza. Cererea de deschidere a procedurii insolventei. Multa lume considera ca procedura de “insolventa” este acelasi lucru cu “falimentul”.


In ceea ce priveste “reorganizarea” majoritatea asociaza . UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU Facultatea de Drept şi Stiinţe Administrative PROCEDURA INSOLVENŢEI Cuprins Introducere . PROCEDURA INSOLVENTEI ETAPE PROCEDURALE Scopul prezentei legi este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului afl. NOTIFICARE PRIVIND DESCHIDEREA PROCEDURII DE FALIMENT.