luni, 20 iunie 2016

Tratamente vita de vie iunie

Specialistii din cadrul Unitatii Fitosanitare Mures recomanda pentru luna iunie urmatoarele tratamente fito-sanitare la culturile de vita de vie in . Lucrari de sezon si tratamente la vita-de-vie in luna iunie In luna iunie se plica primul copilit la vie. Copilii de la baza lastarilor principali se matureaza normal si .

Cele mai eficiente tratamente pentru vița de vie, corelate cu problemele acestei culturi la noi în țară, au fost publicate într-o lucrare științifică . Luna iulie este una de intensă activitate în vie. Lucrări și tratamente la VIȚA DE VIE la intrarea în pârgă a strugurilor . Lăstari în creştere (a doua decadă a lunii iunie).

Bolile vitei de vie Partea - Micoze - Mana vitei de vie(tratamente). Vita de vie este afectata de un numar insemnat de boli si daunatori; de aceea, masurile de protectie.

Pentru a avea recoltă bogată și de calitate la viţa de vie, sunt necesare. Etichete: copilit, iunie, lucrari in gradina, palisare, spalier, tratament . Data calendaristica la care se face un anumit tratament are doar caracter orientativ (aproximativ),.


Cele mai importante boli intalnite in plantatiile de vita de vie sunt mana, fainarea si putregaiul cenusiu Astfel, aplicarea tratamentelor de combatere a. Posted in Daunatori By Redactia On iunie 1 2015 . Atacul de mana se manifesta pe toate organele aeriene ale vitei de vie: frunze,. Tratamentele chimice trebuie aplicate numai in timpul perioadei de incubatie, . De multe ori cârnitul se execută în lunile iunie-iulie.


Dacă grindina cade până la înflorit, capacitatea de refacere este mai mare, astfel, prin tratamente aplicate, via poate fi pregătită . Se impun tratamente la legume si vita de vie. Mana la vita de vie tanara, urmeaza un tratament cu ``piatra vanata``, mai exact sulfat de cupru.


La VIŢA DE VIE - se vor aplica două tratamente pentru combaterea manei, . Lucrări de întreţinere a viţei-de-vie în primul an de plantare. Primul copcit al viţelor tinere se execută la mijlocul lunii iunie, iar al doilea la mijlocul.


Vita de vie este predispusa cel mai des la atacul manei, al fainarii si al putregaiului.