marți, 7 iunie 2016

Crizanteme de toamna

Flori specifice toamnei, tufanelele (tufanicile) si crizantemele fac parte din familia margaretelor, musetelului si romanitei. Este clar pentru toată lumea că a venit toamna și atunci când te uiți în grădină sau pe la comercianții de flori îți dai seama că vedeta acestui . Crizantemele, numite în unele zone și tufănele, dumitrițe sau margarete de toamnă.

Crizantema, se spune că, este floarea de aur a toamnei. Crizantema, floare de aur in gradinile tarzii de toamna. Crizantema este o planta perena ierbacee raspandita in gradinile noastre si foarte indragita.


Crizanteme de ghiveci (Chrysanthemum spp.) - Ingrijire, Inmultire.

Crizantemele sunt unele dintre cele mai apreciate flori de toamna datorita rezistentei lor pana tarziu, spre sfarsitul sezonului si mai ales gratie . Potrivite oricarei gradini sau oricarui aranjament floral, reusesc sa aduca un plus de prospetime si culoare. Crizantemele pot fi bijuteriile gradinii de toamna daca sunt plantate in razoare in jurul arborilor din gradina.


Crizantemele sunt omniprezente in gradinile de toamna. Totusi, pentru ca ele sa fie cu adevarat rezistente, trebuie plantate primavara.