luni, 8 decembrie 2014

Formarea coroanei la pomii fructiferi

Formarea coroanei la pomii fructiferi este de cele mai multe ori o lucrare destul de grea pentru pomicultorii care nu au multă experiență, . Structura pomilor fructiferi (pentru taierea pomilor fructiferi). Sarpantele sunt ramuri principale care formeaza .

Pomul a fost plantat in primăvara anului 2012. Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom. Formarea coroanei pomului de nuc Master klass de la Nikolae KIKTENKO,.


Coroanele pomilor crescuti liber au, de regula, un schelet simplu si bine.

Pentru pomii fructiferi, tăierile în uscat trebuie să înceapă când nu mai. De obicei, formarea unei coroane se obţine în 3-ani de la plantare, . Tăierea de formare stimulează creșterea lăstarilor, deoarece prin.


Astăzi, am dat o tură prin grădină, pe la pomi și am ciupit vârfurile lăstarilor pentru a favoriza ramificarea și formarea unei coroane echilibrate . Fără tăieri, pomii îmbătrânesc, coroana lor se îndesește, fructele vor deveni mici. La puieţii tineri se aplică tăieri de formare, iar la pomii productivi se aplică . Taierile de formare a coroanei pomilor reprezinta o etapa deosebit de importanta pentru fiecare arbore fructifer, deoarece prin aceasta .