joi, 18 decembrie 2014

Flori rare din romania

Un singur fir de crin de padure poate duce si de flori care pot avea diverse culori: rosu, roz sau . Floarea de colț poate fi numită regina florilor sălbatice din țara noastră. Este una dintre cele mai rare flori din România, chiar dacă originea ei .

România este o ţară dăruită de natură cu nenumărate bogăţii şi comori. Iată o listă cu cele mai frumoase, dar şi rare flori din România.


Laleaua Pestrita creste in : Orheiu Bistritei printre stejari in rezervatia naturala numita Padurea din. Din pacate, multe dintre florile care impodobeau odinioara campiile si muntii Romaniei au fost rupte fara mila si au disparut, iar altele sunt din .

Carpaților cresc numeroase plante cu flori foarte atrăgătoare. Una dintre cele mai rare și frumoase flori din lume este margareta africana (Oseteospermum) care se întâlnește și în România.


FLORI RARE DIN ROMANIAPapucul Doamnei (Cypripedium calceolus) “Cand o vezi pentru prima data, te opresti in fata ei ca in fata unui . Specii de flori rare ocrotite de lege in Romania Averea din sufletul naturii. Concluzia Eu cred ca speciile de flori sunt pe cale de disparitie .