vineri, 20 iulie 2012

Stilul colocvial trasaturi

Acest stil se folose te în rela iile de familie în via a de zi cu zi; folose te formule de adresare; utilizeaz i mijloace non-verbale ; nonnu . Sfera de utilizare Discursul este caracteristic pentru stilul colocvial (epistolar), fapt indicat de forma textului: formula de adresare, Dragă Relu, formula finală, Cu . Stilul colocvial (familiar) se utilizeaza in sfera relatiilor de familie, in viata de zi cu zi, asa ca nu exista un anumit tip de text. Referat Stilul Beletristic, Stilul Publicistic, Stilul Stintific, Stilul Administrativ, Stilul Colocvial - Stiulurile functionale ale Limbii romane.


Stiluri functionale - Stilul colocvial indeplineste functia de comunicare in sfera relatiilor particulare, stilul functional folosit de toti vorbitorii unei limbi, in planul . Stilul reprezintă însumarea trăsăturilor caracteristice care . In limba romana contemporana exista cinci stiluri functionale: stiintific, oficial (juridic - administrativ), publicistic, beletristic (artistic) si colocvial . Novalis, de pild , definea stilistica drept Äteorie a stilului´ care. Stilul beletristic (artistic) se foloseste in operele literare si prezinta urmatoarele trasaturi:.


Stilul administrativ prezinta urmatoarele trasaturi:. Stilul colocvial (familiar) se utilizeaza in sfera relatiilor de familie, in viata de zi cu zi si se . Se pot distinge: - stilul propriu unui gen sau unei specii literare (stilul dramatic, epic, liric);.


Transmite informații asupra unor fenomene, obiecte, procese menite. Stil beletristic – în operele literare: are f emotivă şi poetică, are cuvinte.


Ei au ştiut că parodiind clişeele poetice într-un stil colocvial, discursul capătă . Este caricaturală, cu trăsături îngroşate, plină de fumuri, dar devine. Stilul beletristic se folosește în operele literare și prezintă următoarele trăsături:.