luni, 25 aprilie 2011

Deshidratarea smochinelor

Strugurii, prunele, chiar şi fructe exotice ca smochine şi curmale se pretează perfect la deshidratare, pentru a fi apoi folosite fie ca atare, fie în . Acum zile - Din seria conservelor pentru iarna urmeaza aceste smochine pe care le-am deshidratat eu si pe care le-am conservat in miere…dupa cateva . Revind la subiect, deshidratare este un proces diferit de uscarea la soare, prin simplul fapt ca deshidratarea este condusa de mana omului cu .

O partea din minunea de smochine provine de la gustul dulce, aroma delicata si textura unica. Imi plac mult fructele deshidratate, mai ales smochinele si merisoarele.


Chiar daca isi pierd din proprietati si din vitamine, totusi fructele . Smochinele sunt fructe cu multe calitati, dar si cu defecte importante.

Pe de o parte, se stie ca smochinele sunt unele dintre cele mai perisabile . Smochinele se numara printre primele fructe pe care le-a cunoscut omul. Aceste fructe mici, delicioase si foarte dulci erau considerate fructele . Ghid practic pentru deshidratarea fructelor si a legumelor. Indiferent de modelul de deshidrator pe care îl aveți, deshidratarea.


Ca fructe proaspete smochinele sunt usor perisabile, aceastea putand fi culese cu cel mult 1-zile inainte de a fi conumate.