miercuri, 16 martie 2011

Stilul beletristic exemple de texte

A părut o figură foarte vie a mişcării noastre literare, un temperament original, amestec de boem şi dandi, purtător de steag . Stilul artistic (beletristic) Stilul beletristic are drept caracteristica fundamentala functia poetica a limbajului (expresiva, sugestiva); (artistic) se foloseste in operele . Literatura beletristică este aşa -zisa literatură artistică.

Tot ce înseamnă roman, poezie, dramaturgie se cheamă text beletristic. Textul stiintific este cel care apartine stiintei, dar nu literar. Cum ar fi: Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee din familia . Stilul Beletristic:stilul literaturii artistice;utilizeaza imagini artistice, cuvinte cu sens figurat, cuvinte expresive, figuri de stil;se adreseaza mai ales .

Stilul beletristic exemple de texte,referat Stilul beletristic,Doina - creatie folclorica,Balada - caracteristici,Balada si Doina,Stilurile functionale,Stiluril. Am nevoie de un text pentru stitlul beletristic ( artistic ) , si un text pentru stilul juridico-administrativ. Stilul beletristic, stiintific, administrativ de Sinteze literare sinteza, referat, eseu,. Claudia Costin, Universitatea „Stefan cel Mare”, Suceava.


Stilul artistic (beletristic) Stilul beletristic are drept caracteristica.