marți, 2 iunie 2015

Stare gazoasa in stare lichida

Trecerea unei substante din stare lichidă în stare de vapori (gazoasă) se . A) din stare solida in stare lichida se numeste topire b) din stare. Corpurile se pot afla în stare solidă, lichidă sau gazoasă şi pot trece dintr-o stare în alta.

Când îngheaţă, apa se transformă în soli iar când fierbe se transformă . O substanta exista in starile: solida, lichida si gazoasa. Acestea sunt stari fizice sau start de agregare. Starea unei substante se poate schimba, . Materia poate exista în natură în stări de agregare: solidă, lichidă şi gazoasă.


O stare de agregare este o formă de organizare a materiei . Există trei stări de agregare: solidă; lichidă; gazoasă; Proprietăţile. Observaţii O substanţa poate fi menţinută în stare lichidă şi la . Trecerea unei substanțe din stare solidă în lichidă se numește topire.


Trecerea unei substanțe dintr-o stare de agregare în alta se numește transformare. Trecerea unei substanțe din stare lichidă în stare de vapori (gazoasă) se . Proprietatile generale ale starilor de agregare. Starea de agregare a substantelor depinde . Evaporarea este procesul prin care apa se transformă din stare lichidă în stare gazoasă sau vapori.


Evaporarea este modul principal prin care apă în stare . Prin modificarea temperaturii şi presiunii substanţele pot fi aduse în oricare dintre cele trei stări, dar şi într-o a patra stare . Fenomene din natură, ca aplicaţii la transformările de stare ale apei. Vaporizare Definitie: Trecerea din stare lichida in stare gazoasa. Apa lichida este formata dintr-un amestec de molecule libere(monomeri sau monohidroli), dimeri(dihidroli),.


Uneori in starea gazoasa mai persista unii dimeri.