miercuri, 27 ianuarie 2016

Inmultirea prin butasi de tulpina

Prin inmultirea vegatativa se vor obtine plante identice cu planta mama. Butasi din portiuni de tulpina - portiunile de tulpina trebuie sa fie de . INMULTIREA PRIN BUTASI A PLANTELOR DE GRADINA SI APARTAMENT - Marea.

Butasii sunt mici portiuni de tulpina sau de radacina. Butasirea este probabil cea mai comuna si cea mai cunoscuta metoda de inmultire, dar mai ales a plantelor . Butasii se pot face din : portiuni de tulpina, lastari, frunza, radacina. Stimularea inradacinarii se poate face cu substante stimulatoare, aplicate sub forma de .

Cea mai simpla, rapida si ieftina metoda de inmultire a celor mai multe. Butasul este un lastar, un fragment de tulpina sau o frunza, taiat de la . O mare parte din plantele de apartament se inmultesc prin butasi.


Acestia sunt reprezentati de frunze, lastari, portiuni de tulpina etc. In lumina mai puternica a soarelui si la temperaturi mai ridicate butasii de tulpini si frunze, fragmentele de diverse organe vor prinde radacinute intr-un timp mai . Inmultirea zmeurului se poate face prin mai multe metode: drajonare,.