miercuri, 15 februarie 2017

Definitia rombului

Rombul este paralelogramul cu două laturi consecutive congruente. Deoarece rombul este un paralelogram particular, toate proprietățile paralelogramului . Definitie: Se numeste romb un paralelogram care are doua laturi consecutive congruente.

Aria rombului este egala cu jumatate din produsul diagonalelor sale. Romb, este poligonul închis, format din patru laturi egale, paralele câte două. Un paralelogram cu toate cele laturi egale se numeşte romb.


Inaltimea rombului, aria rombului, diagonalele rombului, inaltimea rombului. Aria rombului funcţie de înălţimea h şi o latură:. Aria perimetrul rombuluiRombul este paralelogramul care are laturile alăturate congruente (egale). Rombul este poligonul închis, format din patru laturi egale, paralele câte două. Patrulater cu toate laturile egale și cu diagonalele perpendiculare.


O foaie era împărțită in romburi alăturate albe și negre. Definitie : Paralelogramul este patrulaterul convex cu laturile opuse paralele.


Lipsa unei descrieri privind acest rezultat este cauzată de fișierul robots. Paralelogramul care are două laturi consecutive. PATRULATERE Paralelogramul Definitie: se numeste parallelogram,. Poligonul cu trei laturi și trei unghiuri se numește triunghi. Dreptunghiul este patrulaterul care are laturile opuse paralele și toate unghiurile . Dupa cum stiti patrulaterele pe care le-am invatat sunt: paralelogramul, dreptunghiul, rombul, patratul, dar si trapezul.


Astfel: Aria unui paralelogram este egala . Aria reprezinta semiprodusul diagonalelor, adica inmultesti diagonalele, apoi imparti la 2. Perimetrul reprezinta suma laturilor, adica . Paralelogramul: definitie si proprietati. Teoreme si definitii - Matematica document online, dezbatere in articol scris.


Intr-un romb diagonalele sunt bisectoarele unghiurilor opuse. Sigur ca DA, mai ales cand sunt diferite subtilitati ce se regasesc in definitii. Paralelogramul care are doua laturi consecutive congruiente se numeste romb. Rombul este paralelogramul cu doua laturi consecutive congruente. Proprietatile rombului: -Toate laturile sunt congruente.


Definitie : Paralelogramul este patrulaterul convex cu laturile opuse. Definitie : Rombul este paralelogramul care are laturi consecutive .