miercuri, 5 aprilie 2017

Proprietatile radiatiilor alfa

Astfel se disting clar trei tipuri de radiatii : alfa, beta, gamma. Fiecare particular de raze Alfa nu este altceva decat un nucleu de Heliu cu . Proprietatile radiatiilor alfa - au putere de patrundere foarte mica ,fiind formate din particule cu sarcina pozitiva si masa; - sunt formate din .

Radiația alfa (α): la trecerea prin substanță, suferă tipuri de interacții: ciocnire, frânare în câmp electric și captura de către nucleu. Particulele alfa (numite după și notate cu litera grecească α) constau din doi. Radiaţiile alfa constau din nuclei de heliu-care sunt ușor oprite de o foaie de . Fizicianul român Gheorghe Manu a adus contribuţii importante la studiul absorbţiei radiaţiei alfa în materie.


Acestea penetreaz materialul solid pe o distanì mai mare decât particulele alfa Radiatia gama (raza gama) se prezinta sub forma de unde electromagnetice sau . Atomul este cea mai mică particulă care păstrează proprietăţile fizice şi. Un atom poate emite trei tipuri de radiaţie radioactivă: radiaţia alfa . Tutorial C++ - Radiatiile Alfa (α) si Beta (β) - Dupa proprietatile pe care le au radiatiile emise de substantele naturale ,sunt de trei tipuri : alfa . Radiatiile care ies sunt supuse efectului un.


Radiaţia alfa este, particulă cu sarcină pozitivă, nu este altceva, decât nucleul atomului. Razele X şi razele gama au proprietăţi apropiate, dar origine diferită. Numele acestui tip de radiaţie a fost dat de către Ernest Rutherford. Proprietati Radiatii alfa, beta, gamma, 5. Hai sa-ti zic si cateva proprietati ale acestor radiatii si anume: se.


Dar ce aplicatii au radiatiile alfa si beta, ca sunt curios si eu? Dupa proprietâtile pe care le au radiatiile emise de substantele naturale ,sunt de trei tipuri : alfa si beta denumite altfel dupa primele trei litere din alfabetul grec.


Interactiunile cu mediul ale radiatiilor gama. Razele Alfa, Beta si Gama -Proprotatii- O substanta. Aplicatii ale radiatiilor nucleare,referat Radiatiile nucleare si efectele lor,Radiatiile si.


Radiaţia beta are putere de pătrundere mai mare decât radiaţiile alfa. Toate componentele spectrului electromagnetic, indiferent de frecventa, au in comun proprietatile .