vineri, 14 aprilie 2017

Altoirea nucului cu ramura detasata

O demonstratie care arata ca nucul varstnic poate fi altoit in camp si in Romania, clima permitand. Este cel mai des folosit procedeu de altoire pentru producerea materialului săditor din cultivarurile şi varietăţile lemnoase . Altoirea nucilor este o lucrare destul de pretențioasă.

Fără să fiu specialist sau fără măcar să fi înercat vreodată să altoiesc un nuc, îmi pot da . Obţinerea nucului altoit se realizează prin metoda de altoire la masă cu ramură detaşată pe toată perioada ianuarie-aprilie. Asigurarea unor ramuri altoi de calitate este un factor hotarator in reusita altoirii la nuc.


Acestea trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:.

Pentru altoirea din iulie - august recoltarea ramurilor altoi se face in ziua efectuarii altoirii cât mai de dimineata, se depoziteaza cu varful in jos, in pozitie . Realtoirea pomilor de nuc în câmp deschis este o practică mai rar întâlnită prin părțile noastre dar foarte populară în Turcia și SUA. Altoirea nucilor Buna seara as dori sa va intreb in ce luna se altoesc nucii.


Se cunosc mai multe metode de altoire pentru nuc printre care se evidentieaza urmatoarele: - altoirea cu mugure in . Deoarece altoirea nucului este o problema greoaie si inca nerezolvata pana la. Ion Petru, altoirea la masă în ramură detaşată în timp de iarnă cu stratificarea şi . Ca plantă tehnică, nucul constituie materie primă pentru diverse ramuri industriale.


IV) se face prin toate metodele cu ramură detaşată în lemn. Altoirea în câmp, în pepinieră se face cu mugur în fluier sau în fereastră şi cu mugure în .

Exista mai multe metode de altoire a pomilor fructiferi (in ochi, in ramura detasata, in ochi dormind). Preferabil, dintr-o singura miscare se va detasa mugurele altoi. Altoirea nucului în cap de altoire - soi folosit ca altoi - Chandler Sperăm sa fie o metodă reușită și destul de revoluționară pentru reprofilarea livezelor și . As dori de la cei mai documentati si practicieni adevarati modalitatile tehnice de altoire a nucului direct in camp cu ramura detasata, respectiv precizarea .