miercuri, 21 iunie 2017

Afumatoare cu fum rece

Volumul util 250l,inaltime 120cm,latime cm,lungime 50cm,se. Afumarea cu fum rece va da o culoarea gri-maronie, nu trebuie insistat prea mult cu fumul, altfel, gustul de fum va fi extrem de intens si nu se va . O sa va arat, pas cu pas, cum se construieste o afumatoare micuta, care.

Afumarea este o metoda de a conserva carnea, si este folosita inca de pe. Fumul rece presupune trecerea lui de la focar la afumatoare printr-un canal sau teava de cel putin metri, in asa fel incat el sa ajunga rece la . Se împarte în două metode distincte, afumarea la rece, adică 20° – 30°.


Mai folosesc si lemnul de cires, dar in general doar la ultimul fum.

Pentru afumarea la rece, caz in care fumul intra in afumatoare din alta . Afumarea, ca metoda de conservare, este cea mai veche modalitate folosita. AFUMAREA CU FUM RECE este un proces tehnologic care se . Camera de fum va fi prevazuta cu un recipient plin cu apa pentru a produce abur.

Se mai construiau si afumatori cu fum rece (acest sistem exista si in ziua de azi), la care se recomanda ca afumarea sa se faca moderat – atat . O condiţie de care trebuie să se ţină seama la afumarea cărnurilor o constituie. Afumarea se face cu fum rece, timp de - zile, continuându-se pe cât posibil . Desi este un generator de fum rece, cutia de afumare se incinge destul de puternic.


Afumarea la rece se practica exclusiv in perioada de iarna, cand . Zvantati bine, condimentati si sarati, muschiuletii se agata in carlige sau se leaga si se pun in afumatoare. Afumarea la rece trebuie să aibă loc la anumite intervale de fum.


Afumarea tradițională constă în etape ce durează de la 5-ore fiecare. Afumătoarea ”Champion” propune metoda afumării cu fum rece, arderea rumegușului fiind realizată în cutia de ardere, o incintă separată de cea în care sunt . Afumarea se poate face și cu fum rece de la lemne de fag și procedeul durează 6-ore sau chiar mai mult, câte 3-ore pe zi timp de cel . Afumarea la rece se realizeaza la temperaturi intre pana la 25°C, timp in care preparatele preiau aroma de fum si raman hidratate.